1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kargı Barajı HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Kargı Barajı HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Kargı Enerji tarafından Eskişehir'de yapılması planlanan 97,44 MW’lık Kargı Barajı Hidrolektrik Santrali (HES) projesi ile ilgili...

Kargı Barajı HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Kargı Enerji tarafından Eskişehir'de yapılması planlanan 97,44 MW’lık Kargı Barajı Hidrolektrik Santrali (HES) projesi ile ilgili hazılanan ÇED raporu on gün süre ile halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Eskişehir ili Mıhalıçcık ilçesinde Kargı Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kargı Barajı, Hidroelektrik Santrali (HES) (99,76 MWm /97,44 MWe), Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nun halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldığı belirtildi.

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabulü gerçekleştirilen ÇED Raporu için görüş ve öneriler bu süreç içerisinde Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilebilecek.

Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler