1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kargı Kızılırmak HES devrede

Kargı Kızılırmak HES devrede

Enerji Günlüğü - Statkraft'ın Çorum'da yapımını tamamladığı 102 MW'lık Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali açıldı.Statkraft'ın Çorum'da...

Kargı Kızılırmak HES devrede

Enerji Günlüğü - Statkraft'ın Çorum'da yapımını tamamladığı 102 MW'lık Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali açıldı.

Statkraft'ın Çorum'da yapımını tamamladığı 102 MW kuırulu gücündeki Kargı Kızılırmak Hidroelektrik SantraliEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

TÜRKİYE AB'NİN İKİ KATI YENİLENEBİLİRE PAY AYIRIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açılışta yaptığı konuşmada, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4.5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını belirtti. İnşaatı üç buçuk yıl süren Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali, 102 megavatlık kurulu gücüyle yılda 470 millyon kWh elektrik üretecek.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına ayırdığı payın, Avrupa Birliği üyesi ülkelerdekinin tam iki katı olduğunu aktaran Yıldız, "Her bir HES'ten elde ettiğimiz enerji, her bir rüzgar santralinden elde ettiğimiz enerji yurtdışından ithal ettiğimiz doğalgazı önlüyor. Yalnızca rüzgardan 850 milyon dolarlık daha az doğalgaz ithal ettik 2014 yılında. Biz iktidara geldiğimizde, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı 12 bin 200 megavat kurulu güç devraldık. şu anda 30 bin megavatlar civarındayız." dedi.

TÜRKİYE'NİN HES KAPASİTESİ BÜYÜK

Statkraft CEO'su Christian Rynning Tonnesen de Türkiye'deki yatırımlarının stratejik önemde olduğunu belirerek "Türkiye'nin hidroelektrik kapasitesinin ve enerji ihtiyacının ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Adana'daki yatırımımızın ardından Çorum'da açtığımız Kargı Kızılırmak HES'le birlikte, Türkiye'deki yatırımlarımızı yeni bir evreye taşıdık" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler