1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kastamonu`da iletim hattı kamulaştırması

Kastamonu`da iletim hattı kamulaştırması

Enerji Günlüğü - Kastamonu il sınırlarında yapılacak olan Taşköprü TM-Hanönü Asya Madencilik İşletmeleri enerji nakil hattı için bazı taşınmazlar...

Kastamonu`da iletim hattı kamulaştırması

Enerji Günlüğü - Kastamonu il sınırlarında yapılacak olan Taşköprü TM-Hanönü Asya Madencilik İşletmeleri enerji nakil hattı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımladığı ilana göre, Kastamonu İli sınırları içerisinde tesis edilecek olan enerji nakil hattının yapımı amacıyla söz konusu güzergâha isabet eden taşınmazlarda pilon yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Sözkonusu nakil hattının uzunluğu28102.11 metre ve istimlak edilecek alan ise toplam 3968.07 metrekare.

Maliye Bakanlığı (Özelleştirme İdaresi Başkanlığı)’nın 26/6/2015 tarihli ve 4122 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 13/7/2015 tarihinde kararlaştırılan kamulaştırma kararına göre kamulaştırılacak yerler Kastamonu ili Hanönü ve Taşköprü ilçelerinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler