1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kavak I-II HES halkın görüşüne açıldı

Kavak I-II HES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Artvin Arhavi Elektrik Üretimi tarafından yapılması planlanan Kavak I-II Regülatörleri ve HES projesi ile ilgili ÇED raporu nihai olarak...

Kavak I-II HES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Artvin Arhavi Elektrik Üretimi tarafından yapılması planlanan Kavak I-II Regülatörleri ve HES projesi ile ilgili ÇED raporu nihai olarak kabul edilerek on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Artvin Arhavi Elektrik Üretimi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kavak I-II Regülatörleri ve HES projesi ile ilgili olarak nihai kabulün yapıldığı ve raporun on günlüğüne halkın görüşüne açıldığı belirtildi.

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

İşleyişe göre, Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınıyor. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebiliyor. Gerekli çalışmaların yapılmasını müteakip Bakanlıkça nihai Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun üç(3) iş gününde Komisyon üyesi kadar çoğaltılması isteniyor. Çoğaltılan Nihai ÇED Raporu beş(5) gün içerisinde Bakanlığa sunuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler