1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kavşak Bendi HES üretime başladı

Kavşak Bendi HES üretime başladı

Enerji Günlüğü - Enerjisa’nın Seyhan nehri üzerindeki en yüksek kurulu güç santrali olan Kavşak Bendi Hidroelektrik Santrali tam kapasite üretime başladı.2013...

Kavşak Bendi HES üretime başladı

Enerji Günlüğü - Enerjisa’nın Seyhan nehri üzerindeki en yüksek kurulu güç santrali olan Kavşak Bendi Hidroelektrik Santrali tam kapasite üretime başladı.

2013 yılında ilk ünitesi devreye alınan Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kabulü ile tam kapasite üretime başladı. Adana Seyhan Nehri’nin üzerine inşaa edilen, 2008 yılında proje inşaatına başlanılan Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı, Enerjisa’nın Seyhan nehri üzerindeki en yüksek kurulu güce santrali olma özelliğini taşıyor. 186 MW kurulu gücü ile Kavşak Bendi hidroelektrik santralının üretime başlamasıyla, Enerjisa bugün geldiği noktada 2.560 MW kurulu güce ulaşmış oldu.

Enerjisa CEO’su Yetik K. Mert; “Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacını çevreye duyarlı ve yenilikçi teknolojiler ile karşılamak üzere çıktığımız bu yolda yenilenebilir enerji kaynaklarını üretim portföyümüze katmaya devam ediyoruz. Kavşak Bendi Hidroelektrik Santrali’ni tam kapasite devreye alarak toplam kurulu gücümüzü 2.560 MW’a çıkardık.” şeklinde konuştu.

Enerjisa COO’su Holger Kreetz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, 2013 yılında yaklaşık 600 MW kurulu güce sahip 7 hidroelektrik santralini devreye aldık. Portföyümüzdeki yenilenebilir enerjinin payını arttırmak üzere çalışmalarımıza devam ederek Kavşak Bendi Hidroelektrik Santrali’ni tam kapasite ile devreye aldık ve böylece yenilenebilir enerjinin üretim portföyümüzdekipayı yaklaşık %50’ye ulaşmış oldu.” dedi.

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında sektördeki konumunu güçlendirerek bölgesel bir güç olmayı hedefleyen Enerjisa, Türkiye elektrik ve doğal gaz sektörlerinin her anlamda sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaya devam edecek.

5.000 MW kurulu güç hedefi doğrultusunda portföyünde yenilenebilir enerjinin payını arttırarak üretim santrallarını devreye almaya devam ediyor. Enerjisa, işletmedeki, lisans alması uygun bulunan, inşa halindeki ve mühendislik çalışmaları süren projeleri ile 5.000 MW kurulu güç hedefine ulaşmayı şimdiden garanti altına aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler