1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kazakistan gelecek yıl maden atılımı yapacak

Kazakistan gelecek yıl maden atılımı yapacak

Enerji Günlüğü - Kazakistan yeni madencilik yasası ile birlikte gelecek yıl 50-100 yeni arama ve üretim lisansı vermeye hazırlanıyor.Orta Asya'nın yer...

Kazakistan gelecek yıl maden atılımı yapacak

Enerji Günlüğü - Kazakistan yeni madencilik yasası ile birlikte gelecek yıl 50-100 yeni arama ve üretim lisansı vermeye hazırlanıyor.

Orta Asya'nın yer altı kaynakları açısından en zengin ülkelerinden Kazakistan, hazırlıklarını sürdürdüğü yeni madencilik yasası ile ülkenin doğal kaynaklarına daha fazla yabancı yatırımı çekmeyi hedefliyor.

Yeni madencilik yasası ile birlikte gelecek yıl 50-100 yeni arama ve üretim lisansı vermeye hazırlanan Kazakistan, madencilik sektörüne yatırımların 2017 yılına kadar 30 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.

Kazakistan Yatırım ve Geliştirme Bakan yardımcısı Erlan Sagadiyev, önümüzdeki yılın çok aktif bir yıl olacağını, uluslararası şirketlerin açtıkları maden ihalelerine katılmalarını beklediklerini belirterek, yeni çıkaracakları yasa ile madenciliğin şimdikinden çok daha kolay olacağını söyledi. Yasanın ise, bu yıl sonunda tamamlanacağını ve önümüzdeki yılın ilk yarısında kabul edilebileceğini ekledi.

Yeni teknolojilerin maden şirketlerine büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Sagadiyev, ülkesinde 500 metrenin altında bir kazı yapılmadığını da belirtti.

Kazakistan hali hazırda dünyanın en büyük 10 demir cevheri ve altın üreticisi arasında.

Önceki ve Sonraki Haberler