1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Klimalar güneşle çalışacak!

Klimalar güneşle çalışacak!

Enerji Günlüğü - Harran Üniversitesi’nin güneş enerjisiyle ilgili yürüttüğü çalışma sonuç verdi. Güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile...

Klimalar güneşle çalışacak!

Enerji Günlüğü - Harran Üniversitesi’nin güneş enerjisiyle ilgili yürüttüğü çalışma sonuç verdi. Güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile klima çalıştırıldı. TRT Haber'in haberine göre, güneş enerjisinden yararlanmak maksadıyla Harran Üniversitesi ve TÜBİTAK ortak çalışma yürütüyor. Daha önceki çalışmalarda kampüs aydınlatmasının enerjisi güneşten sağlanmıştı. 

 

Son çalışmayla ilgili bilgi veren Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, “Güneş enerjisini ısıtma ve soğutma da nasıl kullanırız?' diye düşündük. Bunu öğrenci projesi olarak TÜBİTAK’a sunduk ve Güneş enerjisi ile klimaları çalıştırmak için sistemimizi kurduk” dedi. Proje elektrik tasarrufunda önemli rol oynayacak. Yeni projenin önemine işaret eden Bulut, “Özellikle yazın güneş enerjisinin yüksek olduğu dönemde herhangi bir şekilde elektrik enerjisi kullanmadan doğrudan güneşten elde ettiğimiz enerjiyi klimamızda kullanarak odamızı soğutacağız. Dolayısıyla klimamız tamamen çevre dostu klima konumuna geçecektir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler