1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Koçali HES için inşa sözleşmesi imzalandı

Koçali HES için inşa sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - Adıyaman Teresa Çayı üzerinde yapılması planlanan ve 6 köyün haritadan silinmesine yol açacak Koçali Barajı ve HES’in inşası...

Koçali HES için inşa sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - Adıyaman Teresa Çayı üzerinde yapılması planlanan ve 6 köyün haritadan silinmesine yol açacak Koçali Barajı ve HES’in inşası için sözleşme imzalandı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) resmi internet sayfasından Adıyaman Teresa Çayı üzerinde yapılması planlanan Koçali Barajı ve HES’in inşası için sözleşme imzalandığını duyurdu.

Buna göre, Adıyaman ili şehir merkezine karayolu ile 45 km uzaklıkta ve Koçali köyünün yaklaşık 15 km kuzeydoğusunda Teresa Çayı üzerinde kurulacak olan Koçali Barajı İnşaatı Sözleşmesi 11.11.2014 tarihinde, Namık Kiper Toplantı salonunda,DSİGenel Müdürü Akif Özkaldı, Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Ergün Üzücek ve firma yetkililerinin katılımlarıyla imzalandı.

Proje tamamlandığında 38,6 MW kurulu güç ile yılda 98,75 GWh enerji üretilecek. Ayrıca, Brüt 18 bin 119 hektar alanın sulanması planlanıyor. İmzalanan sözleşmeye göre, inşaatın süresi 1800 gün olarak belirlendi.

6 KÖY HARİTADAN SİLİNECEK

Öte yandan, barajın yapımıyla bölgedeki Gökçay, Bağlıca, Çatalağaç, Doğanlı, Sakallı ve Ağaçkonak köylerinin toprakları sular altında kalacak. Haritadan silinecek köy ve mezralarda yaşayan 5 bin kişinin göç edeceği, bunun da sosyal doku üzerinde tahribata yol açacağı yönünde kaygılar dile getiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler