1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo bağlantısı faaliyete geçiyor

Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo bağlantısı faaliyete geçiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de denizden ilk kez yüksek gerilim kablo bağlantısının gerçekleştirileceği Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı...

Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo bağlantısı faaliyete geçiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de denizden ilk kez yüksek gerilim kablo bağlantısının gerçekleştirileceği Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi kapsamında ilk elektrik bu hafta verilecek.

Dünya gazetesinden Meltem Gündüz'ün haberine göre, Türkiye’de ilk kez yüksek gerilim denizaltı kablo bağlantısı ile enerji nakli sağlayacak olan ve Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda yüksek gerilim hattıyla denizaltından bağlayacak olan 380 kilovatlık Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi kapsamında ilk elektrik bu hafta verilecek.

TEİAŞ tarafından işletilecek hat, Bandırma civarında yaklaşık 2 bin 500 MW kurulu güce sahip santrallarde üretilen elektrik enerjisini, tüketimin giderek arttığı İstanbul’a aktarmayı ve Çanakkale ve İstanbul’un yakın gelecekte karşılaşabileceği muhtemel enerji darboğazını engellemeyi hedefliyor.

Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası kredisiyle finanse edilen hat, Dünyada bu karakteristik ve uzunluktaki ilk eksiz denizaltı kablo projesi olma özelliğine sahip. Hattın yapım çalışmaları, Prysmian Powerlink S.r.l.&Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ Konsorsiyumu tarafından gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler