1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Latvijas Gaze ikiye bölünecek

Latvijas Gaze ikiye bölünecek

Enerji Günlüğü - Letonya doğalgaz şirketi Latvijas Gaze 2017 yılı başlarında ikiye bölünecek.Letonya Ekonomi Bakanı Vjacevlavs Dombrovski dün yaptığı...

Latvijas Gaze ikiye bölünecek

Enerji Günlüğü - Letonya doğalgaz şirketi Latvijas Gaze 2017 yılı başlarında ikiye bölünecek.

Letonya Ekonomi Bakanı Vjacevlavs Dombrovski dün yaptığı açıklamada, hükümetin doğalgaz iletim ve depolama çalışmalarını satın alması durumunda Latvijas Gaze 2017 yılı başlarında ikiye bölüneceğini söyledi.

Letonya hükümetinin yeniden yapılanma planı çerçevesinde, Baltık ülkelerinin tek doğalgaz depolama şirketi olan Latvijas Gaze, iki şirkete bölünecek. İlki doğalgaz satışı ve dağıtım şebekesi çalışmalarını yürütecek, diğeri ise doğalgaz taşıma ve depolama çalışmalarını yürütecek.

Baltık ülkesi Letonya dikey olarak entegre edilmiş gaz egemenliğini yeniden düzenleyecek olan son AB üyesi Baltık ülkesi konumunda. Ülkenin doğalgaz sisteminin yüzde 47.2'si Alman enerji şirketi E.ON'a, yüzde 34'ü de Rus kamu enerji şirketi Gazprom'a ait. E.ON kendi payını satmak istiyor ancak alıcı şirketler Letonya hükümetinin yeniden yapılanma planını netleştirmeden alıma yanaşmıyorlar.

Latvijas Gaze, kış aylarında Letonya, Estonya ve Kuzeybatı Rusya'ya doğalgaz sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler