1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Limak, Siirtli öğrencilere baraj güvenliğini anlattı

Limak, Siirtli öğrencilere baraj güvenliğini anlattı

Enerji Günlüğü - Limak, Siirt'te 3,000'den fazla öğrenciye baraj ve akarsu güvenliği eğitimi verdi.Limak Holding, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü...

Limak, Siirtli öğrencilere baraj güvenliğini anlattı

Enerji Günlüğü - Limak, Siirt'te 3,000'den fazla öğrenciye baraj ve akarsu güvenliği eğitimi verdi.

Limak Holding, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, İlköğretim 3’ncü ve 4’ncü sınıf öğrencilerine yönelik olarak, barajların kurulu olduğu nehir yatakları çevresinde tedbirli olunmasına ilişkin bilinçlendirme eğitimi verdi.

Siirt’te Botan Çayı üzerindeki 280 MW kurulu güce sahip Alkumru ve 46 MW kurulu güce sahip Kirazlık hidroelektrik santrallerinin işleten Limak'ın eğitimleri ile barajların kurulu olduğu nehir yataklarında, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayacak güvenlik tedbirlerine ilişkin olarak, çocuklar ve onlar aracılığı ile ailelerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Uzman eğitimci ve pedagoglar eşliğinde verilen eğitimlerde, güvenliğin yanı sıra suyun insan yaşamındaki önemi,enerji kaynaklarının çeşitleri ve bunların hangilerinin yenilenebilir ve yerli kaynak olduğuna dair bilgiler de verildi.

Ayrıca öğrencilere hidroelektrik santrallerde enerji üretiminin nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Elektrik üretimi sırasında nehir yataklarında oluşabilecek su seviyesi farklılığı konusunda bilgiler verilerek bu alanlarda uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler