1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lisanssız Elektrik Yönetmeliği için son gün!

Lisanssız Elektrik Yönetmeliği için son gün!

Enerji Günlüğü - Lisanssız Elektrik Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanması için Kanuni (6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nda öngörülen)...

Lisanssız Elektrik Yönetmeliği için son gün!

Enerji Günlüğü - Lisanssız Elektrik Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanması için Kanuni (6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nda öngörülen) süre yarın doluyor. 

Özellikle güneşe dayalı lisanssız elektrik üretimi için yatırım yapmak isteyenlerin dört gözle beklediği yönetmeliği, Eylül ayı başında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) tarafından onaylanarak, yayınlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilmişti. Yönetmeliğiğin kabul edilerek Resmi Gazete'ye gönderildiği EPDK Başkanı Hasan Köktaş tarafından duyurulmuştu.

Konuyla ilgili taraflar büyük bir sabırsızlıkla beklemesine rağmen, Yönetmelik Resmi Gazete'de henüz yayınlanmış değil. Yönetmeliğin uygulanmasına dair Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan Tebliğ de önemli. Tebliğ de hazırlandığı halde henüz yayınlanmadı.

YARINKİ RESMİ GAZETE'DE YAYINLANABİLİR!

Söz konusu Yönetmelik ve Tebliğ, 6446 sayılı Yeni Elektrik Piyasası Kanunu'na dayalı olarak hazırlanmıştı. Kanun, bu iki düzenlemenin en geç altı ay içinde yayınlanarak yürürlüğe girmesini öngörüyor. Bu süre yarın itibariyle doluyor. Buna göre, özellikle güneş, rüzgar, su ve biyokütleye dayalı lisanssız elektrik üretimi yatırımı için adım atmak isteyen girişimcilerin dört gözle beklediği yönetmeliğin yarınki Resmi Gazete'de yayınlanması gerekiyor. Bu yüzden, yarınki Resmi Gazete'de iki düzenlemenin de yer alabileceği belirtiliyor. 

ENERJİ GÜNLÜĞÜ YAYINLAMIŞTI

Enerji Günlüğü, özellikle güneşe dayalı yatırımlarla ilgili tarafların gecikmesinden ötürü rahatsızlıklarını sürekli dile getirdiği söz konusu düzenlemelerin tam metinlerini bundanbir süre önce yayınlamıştı. Yönetmelik ve Tebliğ'in hala yayınlanmaması, sektör oyuncularının eleştirilerine konu olmaya devam ediyor. Özellikle güneşe dayalı yatırımlarla ilgili kesimlerde bu konuda tepkiler oldukça sert. EPDK-Kurul tarafından kabul edilen düzenlemelerin üzerinden bir aya yakın zaman geçtiği halde hala yayınlanmaması, sektör paydaşlarının yönetimindeki ve/veya takibindeki sosyal medya mecralarında sıkça eleştiri konusu yapılmaya devam ediyor.

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YÖNETMELİĞİ'NİN TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YÖNETMELİĞİ'NİN UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ'İN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler