1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Litvanya Estonya`ya doğalgaz ihraç edecek

Litvanya Estonya`ya doğalgaz ihraç edecek

Enerji Günlüğü - Litvanya enerji şirketi LITGAS, Estonya'ya yılda 30 milyon metreküp doğalgaz ihraç edecek.Baltık ülkeleri entegrasyon çalışmalarını...

Litvanya Estonya`ya doğalgaz ihraç edecek

Enerji Günlüğü - Litvanya enerji şirketi LITGAS, Estonya'ya yılda 30 milyon metreküp doğalgaz ihraç edecek.

Baltık ülkeleri entegrasyon çalışmalarını daha da geliştiriyor. Litvanya enerji şirketi LITGAS bir açıklama yaparak, Estonyalı Alexela Group'tan Reola Gaas ile bir anlaşma imzaladığını ve bu çerçevede Estonya'ya 1 Şubat'tan itibaren doğalgaz tedariğine başlayacağını duyurdu. LITGAS bir başka Baltık ülkesine doğalgaz ihraç eden ilk Litvanyalı şirket olacak.

LITGAS Genel Müdürü Dominykas Tučkus,Litvanya'nın doğalgaz ticaretinde bölgesel bir merkez olma yolunda ivme kazandığını belirterek, Klaipėda LNG terminalinin çalışmalara başlamasından sonra şirketin farklı kaynaklardan doğalgaz ihracatı için yeni seçeneklere sahip olduğunu ve doğalgazı diğer ülkelere cazip fiyatlarla sunma fırsatı yakaladığını ifade etti.

Doğalgaz ihracatı Letonya üzerinden boru hattı yoluyla gönderilecek. Şirket diğer potansiyel müşterilerle de görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler