1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG Lisans başvurularında temiz sicil şartı geldi

LPG Lisans başvurularında temiz sicil şartı geldi

Enerji Günlüğü - LPG Lisans başvurularına Adli Sicil Belgesi ve kaçakçılık suçu işlememmiş olma koşulları getirildi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu(EPDK),...

LPG Lisans başvurularında temiz sicil şartı geldi

Enerji Günlüğü - LPG Lisans başvurularına Adli Sicil Belgesi ve kaçakçılık suçu işlememmiş olma koşulları getirildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu(EPDK), 'Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusu ve Bildirim' açıklamalarına ilişkin Kurul kararında değişiklik yaptı. EPDK'nınkonu ile ilgilideğişiklik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurularında Adli Sicil Belgesi ve Kaçakçılık Fiilleri Nedeniyle Mühürleme, Adli Takibat, Ödenmemiş İdari Para Cezası ile Kesinleşmiş Mahkûmiyet Hükmü Bulunmadığına İlişkin belgenin sunulması şartı aranacak.

Adli Sicil Belgesi, tüzel kişi başvurularında tüzel kişiye doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek kişiler için aranacak. Ancak kamu ve belediye iktisadi teşebbüsleri haricindeki kamu tüzel kişilerin başvurularında ve başvuru sahibinin, ikametgâhı Türkiye dışında bulunan yabancı ülke vatandaşı durumundaki doğrudan ve dolaylı ortakları ile yabancı devletler mevzuatına göre sermaye şirketi durumundaki doğrudan ve dolaylı ortakları için Adli Sicil Belgesi aranmayacak.

Adli Sicil Belgesi, kooperatifler, dernekler, vakıflar, halka açık anonim şirketler, kamu iktisadi teşebbüsleri ve belediye iktisadi teşebbüsleri tarafından yapılan lisans başvurularında başvuru sahibinin sadece yönetim kurulu üyelerinden istenecek.

Kesinleşmiş mahkeme kararının lisans sahibi bir tüzel kişi hakkında olması durumunda söz konusu tüzel kişilikte suçun işlendiği tarih itibarıyle, yüzde ondan fazla paya sahip ortaklar, sonradan görevden ayrılmış olsa bile yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsil ve ilzama yetkili olanlara lisans verilmeyecek ve bu kişiler, lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan pay sahibi olamayacak.

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar veya mahkeme kararı kesinleşinceye kadar, fiilin işlendiğinin tespit edildiği tesis için yeni lisans verilmeyecek.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler