1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden patlamalarına karşı koruma arttırılacak

Maden patlamalarına karşı koruma arttırılacak

Enerji Günlüğü - Muhtemel patlayıcı ortama sahip yeraltı kömür ocaklarında uygun teçhizat ve koruyucu sistemler 31 Aralık 2019 tarihine kadar uygun hale...

Maden patlamalarına karşı koruma arttırılacak

Enerji Günlüğü - Muhtemel patlayıcı ortama sahip yeraltı kömür ocaklarında uygun teçhizat ve koruyucu sistemler 31 Aralık 2019 tarihine kadar uygun hale getirilecek.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımladığı ilana göre, Grizu gazı ve/veya yanıcı gazlar veya tozlar nedeniyle muhtemel patlayıcı ortama sahip yeraltı kömür ocakları ile bu tip madenlerin yerüstü tesislerinde bulunan teçhizat ve koruyucu sistemler hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasını kararlaştırdı.

Buna göre, Yönetmelikte belirtilen I. Grup Teçhizat kategorsine uygun olarak sertifikalandırılmamış olanlar en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar uygun teçhizat ve koruyucu sistemlerle değiştirilecek.

Yine, birinci fıkrada yapılan değişiklikler yapılana kadar sertifikalandırılmamış olan teçhizat ve koruyucu sistemler iki yıl içerisinde bu alanda akredite uygunluk değerlendirme kuruluşlarına incelettirilerek her türlü sorumluluğun işverende olması ve uygunluk değerlendirme kuruluşu tarafından ilgili mevzuat ve standartlara göre söz konusu teçhizat ve koruyucu sistemlerin temel güvenlik gereklerini karşıladığına ve işyerinde kullanılabileceğine dair "Durum Tespit ve Değerlendirme Raporu" verilmesi kaydıyla kullanılmaya devam edilebilecek.

Bu rapor hazırlanıncaya kadar ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak imal edilmiş exproof (patlamaya dayanıklı) teçhizat ve koruyucu sistemleri kullanan yeraltı kömür işletmeleri her türlü sorumluluğun işverende olması kaydıyla faaliyetine devam edebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler