1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madenlerde maliyet artışları ödenecek

Madenlerde maliyet artışları ödenecek

Enerji Günlüğü - Bakanlar Kurulu, devam eden rödövans sözleşmelerinde, yer altındaki maden işlerinde meydana gelen maliyet artışları için fiyat farkı...

Madenlerde maliyet artışları ödenecek

Enerji Günlüğü - Bakanlar Kurulu, devam eden rödövans sözleşmelerinde, yer altındaki maden işlerinde meydana gelen maliyet artışları için fiyat farkı ödenmesi kararını onayladı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 3213 sayılı Maden Kanununun geçici 29 uncu maddesi kapsamında devam eden rödövans sözleşmelerinde, yer altındaki maden işlerinde meydana gelen maliyet artışları için fiyat farkı ödenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 6/5/2015 tarihli ve 628 sayılı yazısı üzerine, anılan Kanunun mezkur maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 8/5/2015 tarihinde kararlaştırıldı.

Ücret maliyetindeki artış nedeniyle oluşan fiyat farkı 11 Eylül 2014 tarihinden itibaren, çalışma saatlerinin azaltılması ve izin sürelerinin artışına yönelik oluşacak fiyat farkı da 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren hesaplanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler