1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Misis Termik Santrali`nde ÇED süreci başladı

Misis Termik Santrali`nde ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Adana Ayas Enerji’nin Adana’da gerçekleştirmeyi planladığı 815 MW’lık Misis Termik Santrali Entegre projesi ile ilgili ÇED süreci...

Misis Termik Santrali`nde ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Adana Ayas Enerji’nin Adana’da gerçekleştirmeyi planladığı 815 MW’lık Misis Termik Santrali Entegre projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Adana Ayas Enerji tarafından Adana ili Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi mevkiindeyapılması planlanan Misis Termik Santrali (815 MWe/830 MWm/2.223 MWt termik santral, endüstriyel atık -kül/cüruf depolama alanı, derin deniz deşarjı, iskele ve dolgu alanı dahil) Entegre projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı ifade edildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler ADANA Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler