1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer karşıtları açıklama yapacak

Nükleer karşıtları açıklama yapacak

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombası atılmasının 69. yıldönümü nedeniyle bugün İstanbul'da kitlesel...

Nükleer karşıtları açıklama yapacak

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombası atılmasının 69. yıldönümü nedeniyle bugün İstanbul'da kitlesel bir basın açıklaması yapacak.

Nükleer Karşıtı Platform'dan yapılan açıklamada Hiroşima ve Nagazaki'ye ABD tarafından atom bombası atılmasının üzerinin 69 yıl geçtiği hatırlatılarak "İnsanlık üzerinde ilk defa kullanılan bu katil bombanın ilk andaki kurbanlarının sayısının 200 bini aştığı biliniyor. Ancak etkisi bütün canlılar ve doğa üzerinde binlerce yıl süren atom bombasının bugün hala devam eden izlerinin nelere mal olduğunu düşünmek bile çok kolay değil" denildi.

Atom bombalarının atılmasından sonra da meydana gelen nükleer santral kazalarının ölümcül etkilerinin hala bütün dünya tarafından yaşandığı ifade edilirken şöyle denildi:

"Ülkemizde sürdürülen nükleer santral inadı ve halkımızın bu denli karanlık bir geleceğe mahkum edilmeye girişilmesi hepimizi tehdit ediyor. Bunun için Hiroşima ve Nagazaki’nin trajik tarihinin 69. Yılında bir kere daha Nükleer Santrallara ve Silahlara Hayır Demek için sokağa çıkıyoruz. Ülkemizde ve dünyada nükleer santral istemiyoruz" denildi.

Açıklamada, nükleer karşıtlarının bugün saat 19:00'da İstanbul Kadıköy Boğa Heykeli'nin önünde buluşarak nükleer silahlara ve santrallere karşı görüşlerini açıklayacakları belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler