1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPET trafik dedektifleri ile trafiğe çözüm bulacak

OPET trafik dedektifleri ile trafiğe çözüm bulacak

Enerji Günlüğü – OPET desteği ile hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesi ile Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu...

OPET trafik dedektifleri ile trafiğe çözüm bulacak

Enerji Günlüğü – OPET desteği ile hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesi ile Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesi amaçlıyor.

OPET’in desteğiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma- Yardımlaşma Derneği (Pekay) ve Uluslarası Polis Birliği Türkiye ortaklığında uygulamaya alınan”Trafik Dedektifleri” projesi ile 3 yılda, 81 ilde 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ve gencin trafik konusunda bilinçlendirilmesini hedefleniyor. ‘Trafik Dedektifleri’ projesi ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algının değiştirilmesi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesi amaçlanıyor.

27 Kasım 2013 tarihinde Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirilen ‘Trafik Dedektifleri Projesi’nin tanıtım toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Arzu Kılıçlar, OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk ve OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca hazır bulundu.

TÜM ÇOCUKLAR ‘TRAFİK DEDEKTİFİ’ OLACAK

Proje ile önce öğretmenlere, daha sonra çocuklar ve gençlere 9 ana konuda verilecek eğitimlerle, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması hedefleniyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri bekleniyor. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

Proje kapsamında; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılarak, trafik kazalarının azaltılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor.

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜMÜZ TOPRAKLARA SORUMLULUĞUMUZU UNUTMADIK

OPET’in, Yönetim Kurulu Üyesi ve sosyal sorumluluk projelerinin fikir lideri Nurten Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada böyle bir projede bu kadar güçlü paydaşları ile bir arada olmaktan gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bir Türk şirketi olarak doğup büyüdüğümüz topraklara olan sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Fayda sunabileceğimiz her alanda çözüm odaklı ve sonuca yönelik projeler geliştirdik. Trafikten kaynaklanan sorunları çözmek, kazalardan doğacak maddi ve manevi zararları en aza indirmek amacıyla bugün işe “çekirdekten” başlıyoruz. “Ağaç yaşken eğilir” demiş atalarımız. Biz de bu düsturla yavrularımıza küçük yaştan itibaren trafik kavramını öğretmek, ailelerinde farkındalık yaratmak ve her şeyden önce trafik kavramını insan odaklı bir yaklaşımla yeniden tanımlamak istiyoruz. Trafik Dedektifleri adını verdiğimiz proje ile geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmek amacındayız. Ülkemizin en önemli sorunlarından trafik sorununun çözümü için var gücümüzle çalışarak geleceğimizin mimarı çocuklarımızın bilinçli ve eğitimli bireyler olması için çaba harcayacağız.”

ÇOCUKLARIMIZ TOPLUMUN VİCDANI OLACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuşmasında, “ Bakanlık olarak Trafik Dedektifleri Projesini çok önemsiyoruz ve bu projenin destekçisi olmaya talibiz. Çocuklarımızı sağlam bir şekilde yetiştirip toplumun bilinçlenmesine önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Toplum bilinci yükseltip farkındalığı arttırarak kazalara dur diyebiliriz. Çocuklarımız bu konuda toplumun vicdanı olacak”dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise yaptığı konuşmada “ Türkiye’de 23 milyon sürücü ve 17 milyonun üzerinde de kayıtlı araç bulunuyor. Bu sayı her yıl 1 milyon artmaya devam ediyor. Kazaları önlemek için daha çağdaş bir trafik anlayışını bilinçlere yerleştirmek gerekiyor. Çocuklarımızın yeni trafik alışanlıkları edinmeleri için eğitime önem vermeliyiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler