1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özdemir: 5 yıl içinde büyük değişimlere hazır olmalıyız

Özdemir: 5 yıl içinde büyük değişimlere hazır olmalıyız

Enerji Günlüğü - ELDER Başkanı Nihat Özdemir, elektrik piyasasında yatırımların önümüzdeki beş yıl içinde bugüne göre üç dört kat artacağını...

Özdemir: 5 yıl içinde büyük değişimlere hazır olmalıyız

Enerji Günlüğü - ELDER Başkanı Nihat Özdemir, elektrik piyasasında yatırımların önümüzdeki beş yıl içinde bugüne göre üç dört kat artacağını söyledi.

ELDER AR-GE Çalıştayında konuşan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektriğin yokluğuna tahammül edilemeyen bir ürün ve hizmet olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl içinde hepimiz daha büyük değişimlere hazırlıklı olmalıyız. İçinde bulunduğumuz 5 yılda bir önceki döneme göre yatırım bütçeleri 3 kat artmıştır. 2016'dan itibaren başlayacak yeni 5 yıllık dönem için de bugüne göre 3 veya 4 misli bir artışın yaşanacağını düşünmekteyiz" dedi.

Bu yatırımların önemli bir bölümü akıllı şebeke yatırımları ya da bilinen şebeke unsurlarının bilişim ve iletişim teknolojileriyle donatılmış hali olacağını belirten Özdemir, "Elektrik piyasasının bu dönüşümü içerisinde dağıtım şirketlerinin payı sadece bu teknolojileri kullanmakla sınırlı kalamaz. Dağıtım şirketleri olarak teknoloji geliştirme süreçlerine de etkin katılım sağlamalı ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda da bunları yönlendirmeliyiz. Bu da ortak Ar-Ge projeleriyle mümkün olabilecektir." ifadesini kullandı.

MÜŞTERİ PROFİLİ GÜÇLENECEK

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de elektrik sektöründe yapısal değişiklikler yapıldığını ifade eden Özdemir, "Bizim sermayemiz bilgi ve insandır. Ar-GE projeleri her ikisini de besler ve güçlendirir. Üretim ve tedarikte rekabetçi serbest bir piyasa oluşmaktadır. Dağıtım, verimlilik ve müşteri odaklı olarak düzenleniyor. Dağıtım şebekesinin teknik altyapısı değişiyor. Tüketicinin rolü değişiyor. Daha güçlü ve etkin bir müşteri profili, önümüzdeki dönemde piyasanın en önemli paydaşı olacaktır. " dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler