1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Pakistan ekonomisi İran gazını gözlüyor

Pakistan ekonomisi İran gazını gözlüyor

Enerji Günlüğü - Pakistan'ın ekonomik gelişiminin İran'dan yapılacak doğalgaz ithalatına bağlı olduğu ifade edildi.Pakistan Maliye Bakanlığı danışmanı...

Pakistan ekonomisi İran gazını gözlüyor

Enerji Günlüğü - Pakistan'ın ekonomik gelişiminin İran'dan yapılacak doğalgaz ithalatına bağlı olduğu ifade edildi.

Pakistan Maliye Bakanlığı danışmanı Şekib Şerani Fars Haber ajansına yaptığı açıklamada, İran ile p+5 ülkeleri arasında sağlanan nükleer anlaşma sonrası ülkesinin acilen harekete geçerek İran'dan doğalgaz akışını sağlayacak boru hattının yapımını bitirmesi gerektiğini belirterek, Pakistan'ın ekonomik gelişiminin İran'dan yapılacak doğalgaz ithalatına bağlı olduğunu ifade etti.

İran-Pakistan Boru Hattı için anlaşma 1995 yılında imzalandı. Ardından İran hattın Pakistan'dan Hindistan'a uzatılmasını önerdi ve 1999 yılında İran ile Hindistan arasında anlaşma imzalandı. Ancak, Hindistan güvenlik kaygılarıyla projeden çekildi.

İran kendi topraklarındaki bölümü için 900 km'lik hattın inşasını tamamladı. Pakistan topraklarında kalan 700 km'lik kesimin yapımı için bekleniyor. Hattan ilk akışın 2014 yılı Aralık ayı sonuna kadar başlaması planlanıyordu.

PAKİSTAN İRAN'DAN DOĞALGAZ BORU HATTI İÇİN EK SÜRE İSTİYOR

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler