1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim`den pay satışı açıklaması

Petkim`den pay satışı açıklaması

Enerji Günlüğü - Petkim, hakim ortağı SOCAR Turkey Enerji'nin pay satışı yapılmasına yönelik olarak alınmış bir kararı olmadığını bildirdi.Petkim'den...

Petkim`den pay satışı açıklaması

Enerji Günlüğü - Petkim, hakim ortağı SOCAR Turkey Enerji'nin pay satışı yapılmasına yönelik olarak alınmış bir kararı olmadığını bildirdi.

Petkim'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev'e atfen basında çıkan Petkim paylarının bir kısmının satışının yapılabileceğine dair haberler ve son zamanlarda BİST Toptan Satışlar pazarında yapılan Petkim hisse satışları ile ilgili yapılan yorumlar ve gelen sorular nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu belirtilerek, pay satışı yapılmasına yönelik olarak alınmış bir karar olmadığı ve yakın ve/veya uzun dönemde Petkim paylarında %51 çoğunluğun altına düşme yönünde bir plan veya düşüncenin kesinlikle bulunmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Bilindiği üzere, 2015 yılında, hakim ortağımız SOCAR Turkey Enerji A.Ş. (STEAŞ) iki seferde BİST Toptan Satışlar Pazarında toplam %5 oranında pay satışı gerçekleştirmiştir. STEAŞ tarafından, bu pay satışlarının piyasadan gelen talep üzerine yapılan işlemler olduğu, piyasada benzer olumlu şartların oluşması halinde STEAŞ'ın, doğrudan veya dolaylı olarak şirketimizdeki payları %51'in altına düşmeyecek şekilde, pay satışı yapmasının her zaman olduğu gibi imkan dahilinde olduğu belirtilmiştir.

Bu kapsamda henüz piyasada bu şekilde bir talep olmaması nedeniyle pay satışı yapılmasına yönelik olarak alınmış bir karar olmadığı ve yakın ve/veya uzun dönemde Petkim paylarında %51 çoğunluğun altına düşme yönünde bir plan veya düşüncenin kesinlikle bulunmadığı ifade edilmiştir." denildi.

SOCAR: PETKİM'DEKİ HİSSE SATIŞI NORMAL BİR SÜREÇ

Önceki ve Sonraki Haberler