1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Piknikçiler baraj suyuna kapıldı

Piknikçiler baraj suyuna kapıldı

Enerji Günlüğü - Siirt'te Alkumru Hidroelektrik Santrali'ndeki ikinci bir ünitenin daha devreye alınmasıyla dere yatağında yükselen sulara kapılan 5 kişi...

Piknikçiler baraj suyuna kapıldı

Enerji Günlüğü - Siirt'te Alkumru Hidroelektrik Santrali'ndeki ikinci bir ünitenin daha devreye alınmasıyla dere yatağında yükselen sulara kapılan 5 kişi öldü, 1 kişi halen kayıp. Hem idari hem adli soruşturma başlatıldı. 

Siirt'in Tillo İlçesi yakınlarında Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı'ndaki HES'te dün öğleden sonra elektrik üretimi için ikinci bir ünitenin daha devreye alınmasıyla çaydaki su miktarı yükseldi.

Nehir güzergahı üzerinde piknik yaparken yükselen sulara kapılan 15 kişiden 9'u kurtarılırken 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi halen aranıyor.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Barajda çalışan görevlilerin, sağ kurtulan mağdurların ve görgü tanıklarının ifadeleri alınacak.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz olay nedeniyle iznini yarıda keserek Siirt'e döndü. Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24 Ağustos 2014 günü ilimiz sınırları içerisinde Botan çayı üzerinde meydana gelen olayda, kaybolan 6 vatandaşımızdan 5'inin cansız bedenlerine ulaşıldı. Halen kayıp olan 1 vatandaşımızın bulunması amacıyla arama- kurtarma çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir. Yaralı olarak kurtarılan ve hastanede tedavi altına alınan 6 vatandaşımızdan 3'ü taburcu edildi. Diğer 3 vatandaşımızın sağlık durumları iyi olup, tedavileri sürdürülmektedir. Olayın gerçekleştiği andan itibaren Van Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Diyarbakır, Batman ve Siirt AFAD'a bağlı arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra, Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin katılımıyla arama- kurtarma çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Arama-kurtarma çalışmalarına askeri helikopterler de havadan destek sağlamaktadır. Söz konusu olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, aziz milletimize de sabır ve başsağlığı dileriz." 

LİMAK: BARAJDAN TAHLİYE İÇİN DEĞİL, HES'İ ÇALIŞTIRMAK İÇİN SU BIRAKILDI

Önceki ve Sonraki Haberler