1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Portsan Mermer Antalya`da GES kuracak

Portsan Mermer Antalya`da GES kuracak

Enerji Günlüğü - Portsan Mermer, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 3.4 MW'lık GES kuracak.Portsan Mermer tarafından Antalya ili Korkuteli ilçesi Küçükköy...

Portsan Mermer Antalya`da GES kuracak

Enerji Günlüğü - Portsan Mermer, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 3.4 MW'lık GES kuracak.

Portsan Mermer tarafından Antalya ili Korkuteli ilçesi Küçükköy mahallesi Bakacıkkırı mevkiinde bulunan 10 ada 5321 numaralı parselde üç 1 MW'lık bir de 368.64 kW'lık olmak üzere toplam yaklaşık 3.4 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali yapılması planlanıyor.

İlk 5 santral olarak planlanan projede, 1 MW'lık santralin başvurusunun iptal edilmesiyle beraber dört santralin kurulumu gerçekleştirilecek.

Bedeli 9 milyon 394 bin lira olarak belirlenen projeden üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Portsan Mermer San. Petrol ve Tarım Ürünleri En. Nak. Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Güneş Enerjisi Santraliprojesi ile ilgili olarak Antalya Valiliği'ne sunulan dosyanın PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olduğu ve projeye ilişkin ÇED Sürecinin başladığı bildirildi.

Portsan Mermer ayrıca, "Güneşten Üreten Fabrika” projesi kapsamında Bucak Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu Mercan Mermer fabrikasının çatısına yerleştirdiği güneş panelleri ile fabrikanın ihtiyacı olan elektriğin önemli bir bölümünü güneşten karşılıyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler