1. HABERLER

  2. PETROL

  3. President Energy, Paraguay`da petrol keşfetti

President Energy, Paraguay`da petrol keşfetti

Enerji Günlüğü - President Energy, Paraguay Chaco bölgesinde ilk petrol keşfini gerçekleştirdi.Güney Amerika’da, özellikle de Paraguay ve Arjantin’de...

President Energy, Paraguay`da petrol keşfetti

Enerji Günlüğü - President Energy, Paraguay Chaco bölgesinde ilk petrol keşfini gerçekleştirdi.

Güney Amerika’da, özellikle de Paraguay ve Arjantin’de petrol ve doğalgaz arama ve üretim üzerine yoğunlaşan uluslararası bağımsız enerji şirketi President Energy, Paraguay’da Bolivya sınırında bulunan Chaco bölgesinde açılan Lapacho kuyusunda petrol bulduğunu bildirdi.

President Energy, Paraguay'da ilk kez petrol tespit etmiş oldu. Açılan kuyuda 2015 yılında üretim için fizibilite çalışmalarının yapılması bekleniyor. Kuyunun yaklaşık 200 milyon varil petrol kapasitesine sahip olabileceği belirtiliyor.

President Energy CEO’su Peter Levine yaptığı açıklamada, şirketin Paraguay’ın Chaco bölgesinde ticari değeri olan petrol bulunduğunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde gösterdiğini belirterek, bu keşfin önemli bir köşe taşı olduğunu söyledi.

Levine ayrıca telefonla yaptığı açıklamada, Lapacho’daki petrolün iç pazarda tüketileceğini ve ülkenin petrol ve doğalgaz dışalım bağımlılığını azaltacağını söyledi.

President Energy Paraguay’da 1 milyon varil petrol ve doğalgaz çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler