1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. RES ve GES`lere 3.7 GW`lik lisanssız kapasite tahsisi

RES ve GES`lere 3.7 GW`lik lisanssız kapasite tahsisi

Enerji Günlüğü - Mayıs ayı lisanssız güneş ve rüzgar enerjisi yatırımları için toplam3711,7MW'lık kapasite tahsisi yapıldı.Türkiye Elektrik İletim...

RES ve GES`lere 3.7 GW`lik lisanssız kapasite tahsisi

Enerji Günlüğü - Mayıs ayı lisanssız güneş ve rüzgar enerjisi yatırımları için toplam3711,7MW'lık kapasite tahsisi yapıldı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ( TEİAŞ)'ın açıkladığı Mayıs-2015 lisanssız RES-GES kapasite verilerine göre, 49 ildeki trafo merkezlerinde tahsis edilen güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesi 3711,7 MW iken, maksimum kapasite 5249,8 MW olarak açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, tahsis edilen kapasite tahsisinde 66 trafo için belirlenmiş olan kapasite nihai değil. Yine, açıklanan tabloda 509 MW kapasite tahsisi ile Konya ili ilk sırada yer alırken, 5 MW kapasite tahsisi ile Tekirdağ son sırada bulunuyor.

Listede, bugüne kadar dağıtım şirketleri ve organize sanayi bölgeleri tarafından yönetmelikçe tahsis edilen 2 MW kapasiteye ilave talebin bulunmadığı merkezler yer almadı. Bu merkezlere ait oluşabilecek ilave veriler gelecek talepler çerçevesinde listeye eklenecek.

TEİAŞ, lisanssız GES ve RES bağlantı kapasiteleri listesini her ayın ilk haftasında güncelleyerek kendi internet sitesinde yayımlamaya devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler