1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya Lukoil’i soruşturuyor

Romanya Lukoil’i soruşturuyor

Enerji Günlüğü - Romanya, Rus enerji şirketi Lukoil hakkında 230 milyon Avro vergi kaçırdığı ve kara para akladığı iddiasıyla soruşturma başlattı.Romanyalı...

Romanya Lukoil’i soruşturuyor

Enerji Günlüğü - Romanya, Rus enerji şirketi Lukoil hakkında 230 milyon Avro vergi kaçırdığı ve kara para akladığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

Romanyalı savcılar, polis ve müşteri dedektifleri dün 230 milyon Avro vergi kaçırdığı ve kara para akladığı iddiasıyla soruşturmabaşlattıkları Lukoil’in Ploiesti şehri yakınındaki rafineri ofislerine baskın düzenlediler.

Ploiesti Mahkemesi dava yetkilisi Reuters’a gönderdiği e-mail’de davada kara para aklama ve vergi kaçırma konusunu soruşturduklarını belirterek, şirketin yaklaşık 112 milyon Avro vergi kaçırdığı ve yaklaşık 118 milyon Avro kara para akladığı iddialarını soruşturduklarını söyledi.

Lukoil’in Moskova’da açıklama yapan sözcüsü Romanya’nın Petrotel rafinerisi için dava yürüttüklerini doğrulayarak, bazı muhasebe belgelerinin alındığını söyledi.

Rusya'nın ikinci büyük enerji şirketi olan Lukoil’in 1998 yılında Petrotel rafinerisini satın almasını takiben Balkanlar’da yaklaşık 300 petrol istasyonu bulunuyor.

2004 yılında NATO üyesi, üç yıl sonra da AB üyesi olan Romanya, Rusya’ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımların sadık bir destekleyicisi durumunda.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler