1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft`in ana ihracatçısı Trafigura oldu

Rosneft`in ana ihracatçısı Trafigura oldu

Enerji Günlüğü - İsviçreli emtia ticaret şirketi Trafigura, Rosneft'le yaptığı bir dizi anlaşmalar sayesinde nisan ayında yaklaşık 9 milyon varil ham...

Rosneft`in ana ihracatçısı Trafigura oldu

Enerji Günlüğü - İsviçreli emtia ticaret şirketi Trafigura, Rosneft'le yaptığı bir dizi anlaşmalar sayesinde nisan ayında yaklaşık 9 milyon varil ham petrol satışını gerçekleştirdi.

Bloomberg'in haberine göre, İsviçreli emtia ticaret şirketi Trafigura, Rus petrolünün ana ihracatçısı haline geldi. Trafigura, Rosneft'le yaptığı bir dizi anlaşmalar sayesinde nisan ayında yaklaşık 9 milyon varil ham petrol satışını gerçekleştirdi. Bu petrol satışının değeri ise 500 milyon doların üzerinde.

Uzmanlara göre Trafigura'nın Rus petrol piyasasındaki bu yükselişinin temel sebebi Rsoneft'e sağladığı kredi imkanı. Trafigura yaptırımların izin verdiği ölçüde, fiziksel kargolar için ödemesiönceden yapılmış petrol anlaşmaları düzenledi ve Rosneft'in kısa vadeli fon edinmesini sağladı. ABD'nin yaptırımları Rosneft ve diğer Rus şirketlerinin dolar cinsinden uzun vadeli finansmanını engelliyor, ancak 30 gün vadeli anlaşmalara izin veriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler