1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Rusya ile kömür işbirliği genişleyecek

Rusya ile kömür işbirliği genişleyecek

Enerji Günlüğü – Türkiye ile Rusya madenlerin işlenmesi ve zenginleştirilmesi ve ayrıca madencilik faaliyetleri sırasında endüstriyel güvenliğin sağlanması...

Rusya ile kömür işbirliği genişleyecek

Enerji Günlüğü – Türkiye ile Rusya madenlerin işlenmesi ve zenginleştirilmesi ve ayrıca madencilik faaliyetleri sırasında endüstriyel güvenliğin sağlanması ve emeğin korunması için işbirliği muhtırasının hazırlanmasına devam ediliyor.

Rusya’nın başkenti Moskova gerçekleşen Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 13. Dönem Toplantısı’nda imzalanan protokolde, özel Türk şirketlerinin Rusya topraklarındaki kömür yataklarının işletilmesine katılım olanağı dahil Rus kömürünün Türkiye’ye sevkiyatının genişletilmesini öngören madencilik sektöründe işbirliği muhtırasının hazırlanması çalışmalarının sürdürüleceği belirtildi.

Türk özel şirketlerinin Rusya’da kömür yataklarının işletilmesine katılabileceği ifade edilirken, Türk şirketlerinin katılabileceği somut projeler açıklanmadı.

ROSTEH İLE İŞBİRLİĞİ

Proje taslağında, Rusya devlet şirketi Rosteh ile birlikte nadir toprak elementlerinin işlenmesi ve zenginleştirilmesi ve ayrıca madencilik faaliyetleri sırasında endüstriyel güvenliğin sağlanması ve emeğin korunması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler