1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Saray HES ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Saray HES ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Mertler Enerji Saray HES projesi ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı.Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün...

Saray HES ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Mertler Enerji Saray HES projesi ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada Trabzon ili Of ilçesi İkidere Köyü mevkiinde İyidere Çayı üzerinde Mertler Enerji Üretim Pazarlama A.Ş. tarafından yapımı planlanan “Saray HES (15,45 MWm/ 135,50 MWe)” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporunun halkın görüşüne açıldığı ifade edildi.

Rapor, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliğinin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince incelenip değerlendirilerek, kabul edildi ve inceleme değerlendirme süreci sona erdirildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) iş günü halkın görüşüne açık olacak. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Trabzon Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler