1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Siemens, Statoil ve Statkraft’a türbin sağlayacak

Siemens, Statoil ve Statkraft’a türbin sağlayacak

Enerji Günlüğü – Siemens, Statoil ve Statkraft’ın İngiltere’deki rüzgar Santrali için 650 milyon Euro büyüklüğünde rüzgar türbini sağlayacak.Alman...

Siemens, Statoil ve Statkraft’a türbin sağlayacak

Enerji Günlüğü – Siemens, Statoil ve Statkraft’ın İngiltere’deki rüzgar Santrali için 650 milyon Euro büyüklüğünde rüzgar türbini sağlayacak.

Alman mühendislik devi Siemens, Norveçli enerji şirketleri Statoil ve Statkraft’ın düzenlediği ihaleyi kazanarak iki anlaşma imzaladı. Anlaşma ile Siemens, yaklaşık 650 milyon Euro tutarında 67 rüzgar türbini siparişi kazandı.

Verilen sipariş çerçevesinde Siemens, İngiltere'deki Dudgeon Açıkdeniz Rüzgar Santrali  için 67 adet türbin imal edecek ve bunların yerleştirmesini gerçekleştirecek.

154 metre pervane çapına sahip SWT-6.O tipindeki her biri 6 MW gücündeki türbinler 2017 yılında yerleştirilmeye başlanacak. Siemens, anlaşmayı takip eden beş yıl içinde de bakım ve onarım hizmetlerini gerçekleştirecek.

Dudgeon Açık deniz Rüzgar Santrali projesinin % 70 hissesi Statoil’e, % 30 hissesi ise Statkraft’a ait. 402 MW kapasiteli santral 410 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Siemens 2011 yılında da Dudgeon Açık deniz Rüzgar Santralinin yalnızca 20 km uzağında bulunan ve yine Statoil ve Statkraft ortaklığına ait olan Sheringham Shoal Rüzgar Santraline de türbin tedarik etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler