1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Slovenya: Türk Akımı`nda yokuz

Slovenya: Türk Akımı`nda yokuz

Enerji Günlüğü - Slovenya, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesine katılmayacak.Slovenya'nın Moskova Büyükelçisi...

Slovenya: Türk Akımı`nda yokuz

Enerji Günlüğü - Slovenya, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesine katılmayacak.

Slovenya'nın Moskova Büyükelçisi Primoz Seligo, Rus haber ajansı Sputnik'e yaptığı açıklamada, Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya Rus doğalgazı taşımak üzere geliştirilen Türk Akımı projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2014 yılında ağırlıklı olarak Avusturya, Rusya ve İtalya'dan gaz aldıklarını belirten Slovenya Büyükelçisi Seligo, "Slovenya olarak şu anda 6 farklı kaynaktan doğalgaz alabiliriz" dedi. Seligo, ülkesinin Türk Akımı projesine katılmayı ise düşünmediğini belirtti.

Türk Akımı Projesi'nin Moskova ile Ljubljana arasındaki ilişkileri olumsuz etkilemeyeceğinin de altını çizen Seliggo, Rus gazının enerji iş birliği için hala önemli bir faktör olduğunu vurguladı. Seligo, Rusya ile doğalgaz ve elektrik alanında farklı iş birliği imkanlarını değerlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Türk Akımı Projesi'nin toplam gaz taşıma kapasitesi 63 milyar metreküp. Hayata geçirilmesi halinde projenin ilk fazı ile Türkiye'ye 15 milyar metreküplük gaz taşınması öngörülüyor. Daha sonra kurulacak 48 milyar m3 kapasiteli bölümle de Yunanistan sınırından geçirilerek Avrupa'ya gaz taşınması planlanıyor.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Slovenya'nın da projede yer alması gerektiğini söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler