1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solarcıların 90 milyon TL`si 2 yıldır bloke

Solarcıların 90 milyon TL`si 2 yıldır bloke

Enerji Günlüğü - 600 MW'lik güneşe dayalı elektrik üretim lisanslarının verilmesi geciktiği için, başvuran şirketlerin 90 milyon liralık teminatlarının...

Solarcıların 90 milyon TL`si 2 yıldır bloke

Enerji Günlüğü - 600 MW'lik güneşe dayalı elektrik üretim lisanslarının verilmesi geciktiği için, başvuran şirketlerin 90 milyon liralık teminatlarının 1.5-2 yıldan bu yana boş yere bloke edildiği belirtildi.

İzmir Swissotel Büyük Efes Oteli'nde devam eden SolarTR 2014'te lisanslı güneş enerjisi yatırımı yapmak isteyen şirketlerin sorunları da gündeme geldi.

Etkinlik kapsamındaki bir toplantıda konuşan T Dinamik Şirketi'nden Mustafa Tırıs, güneşe dayalı elektrik üretimiyle ilgili düzenlemelerin üzerinden 3 yıl geçtiği halde hala lisans verilemediğini hatırlattı.

Bu konuda çok geç kalındığını hatırlatan Tırıs, "Geç kalmanın bir bedeli varsa ve bunu yatırımcılar ödüyorsa burada durmak lazım" dedi.

90 MİLYON TL'LİK TEMİNAT BLOKE

600 MW'lik ilk parti güneş lisansı yarışı için 9000 MW'lik başvuru olduğunu hatırlatan Mustafa Tırıs, "Dosya hazırlama, harita hazırlama, kurum görüşü alma vs gibi diğer bütün masrafları bir yana bırakalım. Yatırılan yaklaşık 90 milyon liralık teminat bir buçuk iki seneden beri içeride bekliyor. Neyi bekliyor? Ön lisansların verileceği tarihi bekliyor" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler