1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Soyak Enerji üç HES’ini Yıldırım Holding’e satacak

Soyak Enerji üç HES’ini Yıldırım Holding’e satacak

Enerji Günlüğü - Soyak Enerji’nin işletmedeki toplam kurulu gücü 152 MW olan üç adet Hidroelektrik santrali Eti Krom’a satılacak.Rekabet Kurumu, Soyak...

Soyak Enerji üç HES’ini Yıldırım Holding’e satacak

Enerji Günlüğü - Soyak Enerji’nin işletmedeki toplam kurulu gücü 152 MW olan üç adet Hidroelektrik santrali Eti Krom’a satılacak.

Rekabet Kurumu, Soyak Grubu'na ait, işletmedeki toplam kurulu gücü 152 MW olan Bayramhacılı Barajı ve HES, Güllübağ Barajı ve HES ve Hasanlar Kanal HES'in, Yıldırım Grubu'na ait Eti Krom'a satışına izin verdi.

Senerji Enerji Üretim A.Ş.’nin , Kayseri ve Nevşehir illeri sınırları içerisinde Kızılırmak Nehri üzerinde yer alan 47 MW kurulu gücünde Bayramhacılı HES ile Erzurum ili İspir ilçesi'nin yaklaşık 6 km doğusunda, Çoruh Nehri üzerinde yer alan 96 MW kurulu gücünde Güllübağ HES ile Düzce Enerji Birliği İmalat İşletme Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Düzce ilinin yaklaşık 10 km batısında, Küçük Melen Çayı üzerinde yer alan4.68 MW kurulu gücünde Hasanlar Kanal HES’te bulunan tüm hisselerinin krom cevheri üretici – ihracatçısı ve yüksek karbonlu ferrokrom üreticisi Eti Krom A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Eti Krom özelleştirme kapsamında Yıldırım Holding tarafından satın alınmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler