1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Sunel Enerji’nin Hunut HES Projesi’nin kapasitesi arttırılıyor

Sunel Enerji’nin Hunut HES Projesi’nin kapasitesi arttırılıyor

Enerji Günlüğü- Sunel Enerji’nin Erzurum ili Çamlıkaya beldesinde kurmayı planladığı Hunut I-II-III Regülatörü ve HES Projesi’nin kapasitesi 35,5...

Sunel Enerji’nin Hunut HES Projesi’nin kapasitesi arttırılıyor

Enerji Günlüğü- Sunel Enerji’nin Erzurum ili Çamlıkaya beldesinde kurmayı planladığı Hunut I-II-III Regülatörü ve HES Projesi’nin kapasitesi 35,5 MW’a yükseltilecek.

PROJE İÇİN EPDK’YE KAPASİTE ARTIŞI BAŞVURUSU YAPILDI


Sunel Enerji, 20,8 MW’lık santralinin kapasitesini 35,5 MWm’a (34,43 MWe) ulaştırmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) kapasite artış başvurusu yaptı. Ayrıca şirket, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için yeniden başvurdu.


PROJE’NİN YAKLAŞIK YATIRIM MALİYETİ 80 MİLYON TL


Sunel Enerji’nin Erzurum ili Çamlıkaya beldesinde kurmayı planladığı Hunut I-II-III Regülatörü ve HES Projesi’nin yaklaşık yatırım maliyeti 80 milyon TL olacak.


PROJE İLE 78,51 GWH ELEKTRİK ÜRETİLMESİ HEDEFLENİYOR


Proje kapsamında kırma eleme tesisi ve beton santralının yapımı ve işletilmesi de öngörülüyor. İnşa edilmesi hedeflenen 4 regülatörde toplanan suların üç ayrı santral, sırayla 6, 17,7, 11,80 MW kurulu gücünde olacak.

Proje kapsamında 78,51 GWh elektrik üretilmesi hedefleniyor. Santral’da tirol tipi regülatör kullanılması, tünel tipinde inşa edilmesi planlanıyor. Türbin tipi pelton olarak öngörülmüş olup, yapım süresinin 3 yıl olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler