1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total, Fransa`daki iki rafinerisini modernize edecek

Total, Fransa`daki iki rafinerisini modernize edecek

Enerji Günlüğü - Total, Fransa'da bulunan iki petrol rafinerisini 600 milyon Euro'ya modernize edecek.Fransız enerji şirketi Total, Fransa'da bulunan petrol...

Total, Fransa`daki iki rafinerisini modernize edecek

Enerji Günlüğü - Total, Fransa'da bulunan iki petrol rafinerisini 600 milyon Euro'ya modernize edecek.

Fransız enerji şirketi Total, Fransa'da bulunan petrol rafinerilerini modernize etmeyi planlıyor. Total'de örgütlü işçi sendikasi CFDT'nin verdiği bilgiye göre, 2 rafinerinin modernizasyonları için toplam 600 milyon Euro harcanacak.

Plana göre, Fransa'nın batısında bulunan Donges rafinerisi ile Güneyde bulunan La Mede rafinerisi iyileştirilecek. Total'in Fransa'da bulunan diğer üç rafinerisi, Normandiya'daki Gonfreville, Paris'teki Grandpuits ve Lion'daki Feyzin rafinerileri ise yüksek kapasite ile çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa'nın en büyük biyoyakıt rafinerisi olacak olan La Mede rafinerisinde yapılacak modernizasyona yaklaşık 200 milyon Euro harcanması ve çalışmaların 2016 yılına kadar durdurulması bekleniyor. Modernizasyon, çalışan sayısının 178 azalmasına yol açacak.

Donges rafinerisinin AB yasaları çerçevesinde yapılacak modernizasyonu için de 400 milyon Euro yatırım yapılması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler