1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Kuzey Denizi`ndeki hisselerinin bir kısmını sattı

Total Kuzey Denizi`ndeki hisselerinin bir kısmını sattı

Enerji Günlüğü - Total, Kuzey Denizi'nde bulunan sahadaki hisselerinin yüzde 20'sini İngiliz enerji şirketi SSE'ye sattı.Fransız enerji şirketi Total yazılı...

Total Kuzey Denizi`ndeki hisselerinin bir kısmını sattı

Enerji Günlüğü - Total, Kuzey Denizi'nde bulunan sahadaki hisselerinin yüzde 20'sini İngiliz enerji şirketi SSE'ye sattı.

Fransız enerji şirketi Total yazılı bir açıklama yaparak, İngiltere'nin Kuzey Denizi'nde Shetlands'in yaklaşık 140 kilometre batısında yer alan Laggan –Tornmore projesindeki yüzde 80 hissesinin yüzde 20'sini merkezi Perth'de bulunan İngiliz enerji şirketi SSE'ye 565 milyon sterlin (876 milyon dolar) karşılığında satılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Total 1962 yılından beri İngiltere'nin enerji projelerinde aktif şekilde pay sahibi bulunuyor. İngiltere'de 2014 yılında yaklaşık günlük 89 bin varil petrol üretimi gerçekleştiren şirketin bu ülkedeki offshore üretiminin yüzde 90'ı Kuzey Denizi'ndeki Alwyn- Dunbari ve Elgin- Franki bölgelerinde yapılıyor. Son olarak yakın zamanda Kuzey Denizi'nde Laggan-Tornmore bölgesindeki sahalarda da keşif ve üretime başlayarak üçüncü en önemli sahayı oluşturan Total'in 2015 sonunda İngiltere'nin en büyük doğalgaz ve petrol üreticisi olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler