1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total, Norveç`teki bazı varlıklarını sattı

Total, Norveç`teki bazı varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü - Total, Norveç'in Gina Krog sahasındaki yüzde 8 hissesini Polonyalı PGNiG'ye sattı.Fransız petrol ve gaz şirketi Total, bağlı ortaklığı...

Total, Norveç`teki bazı varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü - Total, Norveç'in Gina Krog sahasındaki yüzde 8 hissesini Polonyalı PGNiG'ye sattı.

Fransız petrol ve gaz şirketi Total, bağlı ortaklığı Total E&P Norge AS şirketinin Norveç'in Gina Krog sahasındaki yüzde 8 hissesini ve bunun yanı sıra Vilje (% 24), Vale ( %24 ) ve Morvin ( %6 ) sahalarındaki paylarını Polonyalı PGNiG Upstream International'e sattığını duyurdu.

Total, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu satıştan 317 milyon dolar gelir beklediğini, ancak satışın öncelikle Norveçli otoriteler tarafından onaylanması gerektiğini belirtti.

Satış sonrası Total E&P Norge AS şirketinin Gina Krog sahasında % 30 hissesi kalacak. Sahada Norveçli Statoil’in % 58.7 ve Det Norske’nin % 3.3 payı var.

Kuzey Denizi’nde bulunan Gina Krog sahasındaki çalışmaların 2017 yılının başlarında tamamlanması ve üretime geçilmesi planlanıyor. Üretime geçildiğinde sahadan günde 60 bin varil petrol ve 9 milyon metreküp doğalgaz üretilmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler