1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesinde meşale ateşlendi

Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesinde meşale ateşlendi

Enerji Günlüğü - Tüpraş, 2,7 Milyar Dolar tutarındaki Fuel Oil Dönüşüm yatırımının tamamlanmasına 60 gün kala rafinerilerin sembolü ve faal olduğunun...

Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesinde meşale ateşlendi

Enerji Günlüğü - Tüpraş, 2,7 Milyar Dolar tutarındaki Fuel Oil Dönüşüm yatırımının tamamlanmasına 60 gün kala rafinerilerin sembolü ve faal olduğunun göstergesi olan meşalesini ateşledi.

Dünya’nın yirmi sekizinci, Avrupa’nın yedinci büyük rafineri şirketi Tüpraş, 2,7 Milyar Dolar tutarındaki Fuel Oil Dönüşüm yatırımının tamamlanmasına 60 gün kala rafinerilerin sembolü ve faal olduğunun göstergesi olan meşalesini, “Tüpraşlıların Dikkatine 15 Eylül 2014, saat 11.00’de Fuel Oil Dönüşüm Projemizin bitimine 60 gün kala flare’imizi ateşliyoruz. Ünitelerimizi kazasız devreye alma dileğiyle, yolumuz açık olsun” anonsu ile ateşledi.

Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesi RUP Bağlantı Köprüsü’nde gerçekleşen törene, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Genel Müdür Yardımcıları Gürol Acar, Yılmaz Bayraktar, Hasan Tan, İbrahim Yelmenoğlu, İzmit Rafineri Müdürü Mesut İlter, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Kocaeli Şubesi, İşyeri Temsilcileri, projenin yapımında görev alan ana yüklenici Technicas Reunidas ve alt yüklenicilerin temsilcileri, Batman, Kırıkkale, İzmir rafinerilerinden gelen temsili gruplar ve Tüpraşlılar katıldı.

Fuel Oil Dönüşüm Projesi ülkemizde hali hazırda tek kalemde gerçekleştirilen en büyük sanayi tesisi yatırımı olma özelliğini taşıyor.

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK STRATEJİK YATIRIMI

Törende konuşan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Memioğlu sekiz yıl önce Tüpraş’ın Koç Topluluğu’na devri sırasında Akdeniz’in en iyi oyuncularından birisi olacağına ilişkin inancını paylaştığını hatırlatarak, “Şimdi birlikte bunu geçekleştiriyoruz. Ülkemizin en büyük stratejik yatırımına emek veren, projede görev yapan herkese şükranlarımı sunuyor, şirketimize, topluluğumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

FLARE RAFİNERİCİLERE ÇOK ŞEY ANLATIR

Genel Müdür Yavuz Erkut ise, çok önemli ve özel bir güne tanık olduklarını belirtereki “Rafinerici olarak hepimizin büyük gurur duyduğu bir gün. Flare biz rafinericilere çok şey anlatır. Bu günü yeni yatırımımızın damarlarına can suyunun girdiği ilk gün olarak hatırlayacağız. 36 aylık sürecin kalan 60’ıncı gününde Flare’i yakmak önemli bir başarı ve gurur.” Dedi.

Yatırımı gerçekleştirmede emeği geçen herkese teşekkür eden Erkut, “ İlk ürünümüzü tanka göndereceğimiz güne doğru çalışmaya devam ediyoruz. Yılsonunda tamamlanması için yoğun çalışmaların sürdüğü projemiz ile Tüpraş Rafinerileri tam kapasite çalışabilecek ve Türkiye’nin ithal ettiği dizel ihtiyacının önemli kısmı yerli üretimle karşılanabilecek. Tüpraş’ın 4 rafinerisinde üretilen yaklaşık 4,2 Milyon Ton siyah ürün işlenerek, 2,9 Milyon Ton’u motorin olmak üzere 3,5 Milyon Ton değerli beyaz ürün, 700 Bin Ton petrol koku üretilecek.”dedi.

PROJEDE 10 BİN İŞÇİ ÇALIŞTI

Törene katılan Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Fuel Oil Dönüşüm yatırımının, özelleştirilen bir kuruluşun ülkemizde gerçekleştirdiği en büyük yatırım olarak Türkiye tarihine geçecek bir proje olduğunu belirterek, “Projede günde 10 bin işçinin sahada çalıştığını düşünürsek, iş kazaları yönünden de bu zor süreç başarıyla tamamlanmıştır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler