1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Türkiye`de nükleer hukuk tartışılacak

Türkiye`de nükleer hukuk tartışılacak

Enerji Günlüğü - EIF Uluslararası Enerji Kongresi'nde, Enerji Günlüğü Yazarı Av. Abide Gülel ile Polonyalı Nükleer Uzmanı Lukasz Mlynarkiewicz yönetiminde...

Türkiye`de nükleer hukuk tartışılacak

Enerji Günlüğü - EIF Uluslararası Enerji Kongresi'nde, Enerji Günlüğü Yazarı Av. Abide Gülel ile Polonyalı Nükleer Uzmanı Lukasz Mlynarkiewicz yönetiminde Nükleer Hukuk oturumu yapılacak. Konferans sonrasında, Uluslararası Nükleer Hukuk Birliği'nin Türkiye ayağı oluşturulacak.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen EIF 2014 Uluslararası Enerji Kongresi, 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın desteğiyle IG Exhibitions ve Domino Fuarcılık tarafından Ankara'da gerçekleştirilecek.

EIF 2014, her yıl olduğu gibi bu kez de birbirinden önemli kurum ve kuruluşların buluşma yeri olacak. Enerji sektöründe dünyanın önde gelen kanaat önderleriyle ve şirket liderleri EIF kapsamındaki etkinliklerde bir araya gelecek.

NÜKLEER İÇİN İKİ OTURUM

EIF kapsamında bu yıl ilk defa nükleer oturum için dünyadan teknik uzmanlarla nükleer hukukçular da konuşmacı olarak Ankara'ya davet edildi. EIF Kapsamı'nda iki nükleer oturum yapılacak. Bunlardan birinde teknik konular ele alınacak. Diğer başlık ise Türkiye'de önemi giderek artacak olan nükleer hukuk olacak. Bu çerçevede Uluslararası Nükleer Hukuk Birliği (INLA) üyeleri de Türkiye'de ağırlanacak.

TEKNİK GÜVENLİK ELE ALINACAK

Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Okan Zabunoğlu'nun başkanlığında yapılacak teknik oturumda Bureu Veritas Başkan Yardımcısı Didier Beinfait, Nükleer Enerji Derneği'nden Doç. Dr. Şule Ergün, Snptc Genel Müdür Yardımcısı Li Su, TAEK Nükleer Tesis Güvenliği Şube Müdürü Serhat Alten konuşacak.

NÜKLEER HUKUK OTURUMU

Enerji Günlüğü Yazarı Av. Abide Gülel ve Polonyalı Nükleer Uzmanı Lukasz Mlynarkiewicz başkanlığında gerçekleşecek EIF Nükleer Hukuk Oturumu'nda ise Uluslarası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Nükleer Hukuk Departmanı'ndan Christelle Drillat (Avusturya), Nükleer Hukuk Uzmanı Erinç Ercan (Almanya) ve Nükleer Lisanslama Uzmanı Christian Raetzke (Almanya) konuşacak.

TÜRKİYE'DE HAZIRLIKLARA IŞIK TUTACAK

Aynı zamanda Uluslararası Nükleer Hukuk Birliği Üyesi de olan Enerji Günlüğü Yazarı Av. Abide Gülel, Türkiye'de kurulması düşünülen 3'üncü nükleer santral projesi için uygun yer araştırması yapıldığını hatırlattı. Gülel, EIF'teki nükleer hukuk oturumunun, Türkiye'nin nükleer hukuk alanındaki hazırlıklarının da önünü açabileceğini, yapılan çalışmalara ışık tutabileceğini ifade etti.

NÜKLEER HUKUK BİRLİĞİ TR ŞUBESİ YOLDA

Enerji Günlüğü Yazarı Av. Abide Gülel, EIF Kongresi'nden sonra, üyesi oldukları Brüksel merkezli Uluslararası Nükleer Hukuk Birliği'nin Türkiye ayağını kuracaklarını belirtti. Üye olacak hukukçuların, kurumun düzenlediği konferanslara katılarak ulusal ve uluslararası düzeyde nükleer hukuk alanındaki gelişmeleri daha yakından takip edebileceklerini vurgulayan Av. Gülel, "Bu da ülkemizde önümüzdeki dönemde daha çok ihtiyaç duyulacak nükleer hukukçuların yetişmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Abide Gülel, böylece Türkiye'de nükleer hukuk alanında çalışmak isteyenlerin, Brüksel'e başvurmak zorunda kalmayacaklarını, bundan böyle üyeliklerin Türkiye şubesi üzerinden yürüyeceğini vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler