1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Türkiye`nin ilk güneş paneli destekli otobüsü yollarda

Türkiye`nin ilk güneş paneli destekli otobüsü yollarda

Enerji Günlüğü - Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile MAN ortaklığında tasarlanan Türkiye'nin ilk güneş paneli destekli otobüsü yollara çıktı.ODTÜ...

Türkiye`nin ilk güneş paneli destekli otobüsü yollarda

Enerji Günlüğü - Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile MAN ortaklığında tasarlanan Türkiye'nin ilk güneş paneli destekli otobüsü yollara çıktı.

ODTÜ ve MAN ortaklığında yüzde 100 yerli imkanlarla geliştirilen teknolojiye sahip güneş enerjili otobüsün tanıtımı yapıldı.

Otobüsün tavanının12 metrekarelik bölümüne yerleştirilen 360 adet güneş hücresinden oluşan 24 güneş paneli ile üretilen 1.4 kilowatt saat gücündeki elektrik otobüsün ek kliması başta olmak üzere, sesli ve görüntülü sistemlerini, kablosuz internetini, soğuk-sıcak su ünitelerini, ışıklandırmalarını ve motorun aküsünün ihtiyacını karşılayacak.

Projeden elde edilen bilgi ve deneyimle güneş enerjisiyle çalışan uydular, uçak ve insansız hava aracı yapılabileceği belirtiliyor. Ayrıca hedefler arasında otobüsün doğrudan panellerle beraber üretilmesi ve yüzde 2-3 arasında yakıt tasarrufu sağlanması da yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler