1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. UEDAŞ`taki işten atılmalara protesto

UEDAŞ`taki işten atılmalara protesto

Enerji Günlüğü - Bursa'da yarın saat 17:30'da Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ'de (UEDAŞ işten atılmaları protesto yürüyüşü yapılacak.Devrimci...

UEDAŞ`taki işten atılmalara protesto

Enerji Günlüğü - Bursa'da yarın saat 17:30'da Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ'de (UEDAŞ işten atılmaları protesto yürüyüşü yapılacak.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bünyesindeki Enerji-Sen'den yapılan açıklamada, anayasal haklarını kullanarak sendikalaşma çalışması yürüten UEDAŞ işçilerinden bir bölümü işten çıkarıldı.

Açıklamaya göre, 11 üyesinin işlerine "hukuksuz şekilde" son verilmesinden sonra Enerji-Sen tarafından uyarı mahiyetinde açıklamalar yapıldı. Buna rağmen, Cengiz Kolin Limak (CLK) şirketi, 5 UEDAŞ işçisinin daha işine son verdi.

İŞÇİLER YÜRÜYECEK, AÇIKLAMA YAPACAK

Enerji-Sen'in açıklamasında, "Sendikamız, işten atılan üyelerimiz ve çalışan işçi arkadaşlarımız ile (Atılan işçiler geri alınsın - İnsanca bir yaşam istiyoruz) demek için yarın (23 Aralık 2014 Salı) saat 17:30'da Altıparmak başlangıcı Şaypa önünde buluşarak UEDAŞ önüne yürüyoruz. Tüm emek dostlarını ve basın emekçilerini yapacağımız basın açıklamasına destek olmaya çağırıyoruz" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler