1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazı pazarlığında Ukrayna resti

Rus gazı pazarlığında Ukrayna resti

Enerji Günlüğü - Ukrayna, yılın üçüncü çeyreğinde Rusya'dan doğalgaz alımından tamamen vazgeçtiğini duyurdu.AB Komisyonu'nun katılımı ile Ukrayna...

Rus gazı pazarlığında Ukrayna resti

Enerji Günlüğü - Ukrayna, yılın üçüncü çeyreğinde Rusya'dan doğalgaz alımından tamamen vazgeçtiğini duyurdu.

AB Komisyonu'nun katılımı ile Ukrayna ile Rusya arasında doğal gaz ticareti konusunda Viyana'da dün yapılan toplantıda bir anlaşmaya varılamamasının ardından Kiev'den yapılan açıklamada bu şartlarda Naftogaz'ın Rus doğal gaz devi Gazprom'dan gaz alımını 1 Temmuz itibariyle tamamen durdurma kararı aldıkları bildirildi. Ancak Ukrayna üzerinden Avrupa'ya transit gaz sevkiyatının kesintisiz süreceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Kiev'in Gazprom'dan almadığı gazı Avrupa'dan temin etmenin yolunu arayacağı belirtildi.

UKRAYNA BLÖF YAPIYOR YORUMU

Bazı analistler bunu "daha fazla indirim almak için yapılan blöf" olarak yorumladı. Moskova'nın yanıtı ise gecikmedi. Rusya Enerji Bakanı Aleksandar Novak, Ukrayna'nın bu kararını siyasi bir karar olarak değerlendirdi.

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Maros Sefcovic ise, bir anlaşma yolunda ilerleme sağlanması için fikirler ortaya koymaşa devam edeceklerini ifade etti.

TEK TEDARİKÇİ SLOVAKYA KALDI

Doğuda Rusya'dan, batıda ise Macaristan'dan doğalgaz alımını durduran Ukrayna artık sadece Slovakya'dan doğalgaz ithal edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler