1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Umman LNG ithalatına başlayabilir

Umman LNG ithalatına başlayabilir

Enerji Günlüğü - Umman, daha önce yapmış olduğu LNG satış sözleşmelerini yerine getirebilmek için LNG ithalatına başlayabilir.Umman Sultanlığı'nın...

Umman LNG ithalatına başlayabilir

Enerji Günlüğü - Umman, daha önce yapmış olduğu LNG satış sözleşmelerini yerine getirebilmek için LNG ithalatına başlayabilir.

Umman Sultanlığı'nın tarihinde ilk kez artan enerji ihtiyacı ile daha önce yapmış olduğu LNG satış sözleşmelerini dengeleyebilmek amacıyla Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) ithalatı yapmak zorunda kalabileceği bildirildi.

Umman, uzun süreli sözleşmeler çerçevesinde, halihazırda İspanya veJaponya ve Güney Kore dahil olmak üzere birkaç Uzakdoğu ülkesine LNG ihraç ediyor. Anılan sözleşme hükümlerine bağlı olması nedeniyle şu an ihtiyaç duyduğu LNG miktarını ithalatta karşılaması olasılığının arttığı ve ithalat işlemlerinin Sohar Limanı üzerinden gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Böyle bir gelişme yaşanırsa Umman, Körfez Bölgesinde LNG ithal eden 4. ülke olacak.

LNG ticareti, elektrik üretimine yönelik artan yerel kullanım ve bölge ülkeleri arasında doğalgaz boru hatlarının kurulu bulunmaması dolayısıyla son yıllarda hızlı bir artış seyri göstermiş durumda.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler