1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Usta Enerji Antalya`da 12 MW HES kuracak

Usta Enerji Antalya`da 12 MW HES kuracak

Enerji Günlüğü - Usta Enerji, Antalya'da 12,38 MW kurulu gücünde Coşkun Regülatörü, HES-1, Gökçay ve Çetince Regülatörleri, HES-2 projesini hayata...

Usta Enerji Antalya`da 12 MW HES kuracak

Enerji Günlüğü - Usta Enerji, Antalya'da 12,38 MW kurulu gücünde Coşkun Regülatörü, HES-1, Gökçay ve Çetince Regülatörleri, HES-2 projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Usta Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından Antalya’nın Serik ilçesi sınırları dahilinde, Pınargözü, Gökçay ve Çetince Deresi üzerinde Coşkun Regülatörü, HES-1 (9,39 MWm / 8,98 MWe), Gökçay ve Çetince Regülatörleri, HES-2 (3,54 MWm / 3,4 MWe), Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında Coşkun Regülatöründen çevrilen sular ile HES-1’de,

Çetince ve Gökçay Regülatörlerinden çevrilen sular ile HES-2’de elektrik üretilecek ve 12,38 MW toplam kurulu gücünde olacak HES-1 ve HES-2 ile yıllık toplam 30,72 GWh elektrik enerjisi üretilecek.

İnşaat aşamasında (2 yıl) yılda 12 ay, ayda 25 gün, günde 12 saat çalışılacak. İnşaat faaliyetleri esnasında toplam 200 personelin, projenin işletmeye alınması ile bakım ve kontrol işlerinde 10 personelin çalıştırılması planlanıyor.

PROJEYE ÇED GEREKLİDİR KARARI 

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Antalya Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir' kararı verildiği belirtildi.

Bu karar üzerine şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurması ve 'ÇED Olumlu' raporu alması gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler