1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Vanazit HES`e ÇED Gerekli Değildir kararı

Vanazit HES`e ÇED Gerekli Değildir kararı

Enerji Günlüğü – Mahkeme kararı ile durdurulmasına rağmen Giresun Valisinin 3 ay çalışma izni verdiği Vanazit Regülatörü ve HES projesiyle ilgili...

Vanazit HES`e ÇED Gerekli Değildir kararı

Enerji Günlüğü – Mahkeme kararı ile durdurulmasına rağmen Giresun Valisinin 3 ay çalışma izni verdiği Vanazit Regülatörü ve HES projesiyle ilgili 'Çed Olumlu' kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Proen Enerji tarafından Giresun'un Kesap ilçesinde yapılması planlanan Vanazit Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme Olumlu kararı verildi.

Açıklamaya göre, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenip değerlendirilerek, ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince"Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" Kararı verildi.

Giresun Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerektiği belirtilen açıklamaya göre ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Giresun Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

Giresun ili Keşap İlçesi Karadere Köyü Büyükdere-Vanazit deresi üzerinde Proen Enerji ve Madencilik ve Ticaret AŞ tarafından yapılan Vanazit HES projesi, Ordu İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu. Mahkeme kararına rağmen Giresun Valisi Hasan Karahan, HES firmasına 3 ay daha çalışma izni vermişti.

TARTIŞMALI VANAZİT HES HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Önceki ve Sonraki Haberler