1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ve Solar Impulse Pasifik`i geçti

Ve Solar Impulse Pasifik`i geçti

Enerji Günlüğü - Sadece güneş enerjisi kullanarak uçan Solar Impulse, Japonya'dan havalandıktan beş gün sonra ABD'nin Hawaii eyaletine inerek, Pasifik'i...

Ve Solar Impulse Pasifik`i geçti

Enerji Günlüğü - Sadece güneş enerjisi kullanarak uçan Solar Impulse, Japonya'dan havalandıktan beş gün sonra ABD'nin Hawaii eyaletine inerek, Pasifik'i geçmeyi başardı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve bu alanda çığır açmak üzere dünya turuna 9 Mart’ta Abu Dabi’den başlayan Solar Impulse, macerasının en zorlu etabını başarıyla tamamladı.

28 Haziran’da Japonya’nın Nagoya kentinden havalanan uçak, 5 gün 5 gece havada kalarak Büyük Okyanus’u geçmeyi başardı ve 3 Temmuz’da Hawaii’ye başarıyla iniş yaptı.

Tam olarak 118 saat havada kalarak Büyük Okyanus’u tek seferde geçen ilk güneş enerjili araç olan Solar Impulse, bu alanda bir dünya rekorunu elde ederek tarihe geçti.

Solar Impulse’ın mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve André Borschberg de bu uçuşu başarıyla tamamlayan ilk pilotlar olarak tarihteki yerini aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler