1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vestas, ABD`den 537 MW sipariş aldı

Vestas, ABD`den 537 MW sipariş aldı

Enerji Günlüğü - Vestas, ABD'de kurulacak üç ayrı rüzgar santrali için toplamda 537 MW'lık türbin siparişi aldı.Danimarka merkezli rüzgar türbinleri...

Vestas, ABD`den 537 MW sipariş aldı

Enerji Günlüğü - Vestas, ABD'de kurulacak üç ayrı rüzgar santrali için toplamda 537 MW'lık türbin siparişi aldı.

Danimarka merkezli rüzgar türbinleri üreticisi Vestas dün yaptığı açıklamalarla, SunEdison şirketi ile ABD'de kurulması planlanan iki rüzgar santrali için ve adı açıklanmayan bir diğer müşterisinin bir rüzgar santrali için toplamda 537 MW'lık türbin siparişi aldığını duyurdu.

Vestas SunEdison şirketi ile altıncı yedinci projesine imza attı. Vestas ilkin, ABD'nin Maine kentinde kurulacak Bingham rüzgar çiftliği için SunEdison şirketine toplam 155 MW'lık 47 adetV112-3.3 MW rüzgar türbini sağlayacak.

İkinci olarak da, ABD'nin Teksas Eyaleti'nde kurulacak rüzgar çiftliği için SunEdison şirketine 274 MW'lık türbin sağlayacak. Anlaşmaya göre Vestas, SunEdison tarafından yapılması planlanan santral için 83 adetV117-3.3 MW türbin sağlayacak. Ayrıca on yıllık ürün yönetim hizmeti (AOM 5000) de verecek.

2016 yılının ilk yarısında teslimatının yapılması beklenen projenin kapasitesi Vestas'tan daha önce yapılan tedarik ile birlikte 300 MW'ı bulacak ve proje tamamlandığında en büyük V117-3.3 MW projesi olacak.

108 MW'LIK BİR DİĞER SİPARİŞ

Vestas ayrıca, adı açıklanmayan bir müşterisi için yine ABD'de 54 x V110-2.0 MW, yani toplamda 108 MW'lık bir sipariş daha aldığını duyurdu.

FİNLANDİYA, DANİMARKA, ŞİLİ VE İSKOÇYA'DAN DA SİPARİŞ ALDI

Vestas Amerika'nın dışında Finlandiya, Danimarka, Şili ve İskoçya'da yapılacak olan rüzgar santralleri için de sipariş aldığını duyurdu.

Buna göre, Vestas Finlandiya'da Skovgaard Invest ApS. tarafından kurulacak 39 MW'lık Øst for Vemb rüzgar santrali için türbin sağlayacak.

Danimarka'daki 400 MW'lık Horns Rev 3 açık deniz rüzgar projesi için de Vattenfall şirketi MHI Vestas Offshore Wind'i tercih etti. Böylece MHI Vestas Offshore Wind, proje için V164-8.0 MW türbinlerinden sağlayacak.

Vestas, Şili'de Latin America Power (LAP) tarafından yapılması planlanan San Juan rüzgar santrali için toplam 185 MW gücünde 56 adet V117-3.3 MW rüzgar türbini sağlayacak.

Son olarak Vestas, İskoçya'da Infinis şirketi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Galawhistle projesi için de toplam 66 MW gücünde 22 adet V90-3.0MW rüzgar türbini sağlayacak.

Böylece tüm bu siparişlerden sonra Vestas'ın bu yılın başından bu yana aldığıtoplam sipariş miktarı 4,217 MW oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler