1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yahyalı RES`in türbinlerini Vestas sağlayacak

Yahyalı RES`in türbinlerini Vestas sağlayacak

Enerji Günlüğü - Vestas, Bak Enerji tarafından Kayseri'de yapılması planlanan Yahyalı RES için 82.5 MW'lık rüzgar türbini sağlayacak.Vestas, Türkiye'deki...

Yahyalı RES`in türbinlerini Vestas sağlayacak

Enerji Günlüğü - Vestas, Bak Enerji tarafından Kayseri'de yapılması planlanan Yahyalı RES için 82.5 MW'lık rüzgar türbini sağlayacak.

Vestas, Türkiye'deki çalışmalarını genişletiyor. Danimarka merkezli rüzgar türbinleri üreticisi Vestas bir açıklama yaparak, Bak Enerji Üretim tarafından Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yapılması planlanan Yahyalı Rüzgar Santrali için 82,5 MW kurulu güçte 25 adet V126-3.3 MW türbin siparişi aldığını duyurdu.

2016 yılının ilk çeyrek döneminde teslimatının yapılması planlanan türbinlerin, aynı yılın ikinci yarısında devreye girmesi bekleniyor.

Vestas Akdeniz BaşkanıMarco Graziano, Türkiye'nin hızlı ekonomik büyümeye ve nüfus artışına bağlı olarak enerji ihtiyacının önemli oranda arttığına dikkat çekerek, Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün de dünyanın en büyük pazarlarından biri haline geleceği ifade edildi.

Vestas Türkiye'de 1984 yılından bu yana çalışmalar yürütüyor ve bu güne kadar 846 MW gücünde kurulum gerçekleştirdi. Vestas,İstanbul, Balıkesir, Manisa, Çanakkale, İzmir, Afyonkarahisar, Hatay, Mersin, Kayseri, Sivas ve Aydın'da rüzgar santrallerine türbin sağladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler