1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yanbolu HES için kamulaştırma

Yanbolu HES için kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Pamuk Elektrik tarafından Trabzon'da yapılacak 9.55 MW kurulu gücündeki Yanbolu HES için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.Bakanlar...

Yanbolu HES için kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Pamuk Elektrik tarafından Trabzon'da yapılacak 9.55 MW kurulu gücündeki Yanbolu HES için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar kurulu, 26/01/2015 tarihinde aldığı acele kamulaştırma kararını bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı.

Buna göre, Pamuk Elektrik Üretim Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından Trabzon'un Arsin ilçesi Sugözü deresi üzerinde inşaatı sürmekte olan Yanbolu Regülatörü ve HES için Trabzon ili Arsin ilçesine bağlı Başdurak mahallesinde 240 ada nolu 1 numaralı parselHazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Tesiste yıllık ortalama 29.09 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

PROJE İÇİN SORU ÖNERGESİ VERİLMİŞTİ

Yanbolu Regülatörü ve HES ile ilgili süreç 2007 yılında başlamış ve Trabzon Valiliği 19.10.2011 tarihinde ÇED Gerekli Değildir kararı almıştı. Yanbolu Deresi üzerinde Selimoğlu HES ile birlikte iki adet HES kurulumunun çevreye ve yerel halka verdiği zararlar nedeniyle 2012 yılında CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi TBMM'ye bir soru önergesi vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler